PERSBERICHTEN

OUD HOCKEY INTERNATIONAL KIM LAMMERS KOMT MET DUURZAAM ALTERNATIEF VOOR ‘VERSPILLENDE’ SPORTKLEDING

AMSTERDAM, 24-1 2021– Oud Hockey International Kim Lammers zit tijdens de pandemie niet stil: met www.kimlammerssports.com en het trendy, gerecyclede-kleding merk CIRCULR. lanceert zij een bijzondere collectie duurzame sportartikelen. Kim: “Doel van de collectie is om zowel sporters als fabrikanten bewust te maken van de nadelen van alle virgin plastics en het nieuwe katoen dat op dit moment in grote hoeveelheden wordt geproduceerd en ze te inspireren om reststromen als belangrijke grondstof te gaan zien”.

De collectie is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdamse bedrijf Woodlane Products en bestaat uit een mix van eigen ontwerpen met bestaande producten van andere duurzame producenten. Kim: “De afvalberg van o.a. textiel en plastic is enorm. We kunnen dankzij moderne techniek en vindingrijkheid veel materialen recyclen of upcyclen. Voor de productie van deze collectie hebben we gezocht naar bijzondere voorbeelden van gerecyclede of bio-based materialen, maar ook naar producenten die sociaal gezien een verschil maken.

In de collectie vind je items van o.a. gerecyclede PET flesjes, gerecycled katoen en geupcyclede binnenbanden maar ook producten van bio-based kunststoffen. Kim: “Bijvoorbeeld een bidon van kunststof uit suikerriet. Op de website leggen we bij ieder product precies uit waar het vandaan komt en waarom het duurzaam is. Op deze manier leer je als consument waar je op kunt letten, en word je hopelijk bewuster van wat we kunnen met onze reststromen.” Naast materiaalgebruik is ook de herkomst belangrijk. Alle drinkflessen en bekers worden in Europa geproduceerd, dat scheelt in de carbon footprint. Het vilt van gerecycled textiel is afkomstig van het Utrechtse i-did: een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen zich te ontwikkelen. De tassen van geupcyclede autobanden én de gerecyclede kleding worden gemaakt in fabrieken van sociale projecten in India.

Fashionable.

Wanneer je de website bezoekt zie je nog een verschil met het aanbod van andere sportmerken. In plaats van felle sportkleuren ogen de meeste producten meer naturel. Kim: “De pandemie heeft een grote wissel getrokken op de sportbranche. De verkopen van sportartikelen zijn bij veel merken logischerwijs hard teruggelopen. We hebben bij de kleurkeuze rekening gehouden met een bredere inzetbaarheid: je kunt onze producten ook prima in het dagelijks leven, en zelfs op kantoor gebruiken. We combineren sport en fashion. Een voorbeeld: de Tote-bag van gerecycled vilt is ook perfect voor boodschappen of als tas voor je laptop. In de geïntegreerde sticksleeve op de zijkant kan doordeweeks een paraplu.

Naast verkoop aan consumenten is de collectie ook verkrijgbaar in de B2B markt, bijvoorbeeld door producten te voorzien van een bedrijfslogo. En de bedoeling is om uiteindelijk ook gerecyclede clubkleding aan te gaan bieden. Kim: “Wanneer je bestelt voor je team of bieden we speciale ‘Teamdeals’ aan: een speciale prijs wanneer je bijvoorbeeld voor het hele team een bidon van suikerriet of een gerecyclede sweater koopt. Zo creëren we een win-win situatie. Daar houdt iedere sporter toch van?”

aeczane.com/orjinal-titan-jel/aeczane.com/porcodile-geciktirici-sprey/https://cialisturk.blogkullan.com